В тази страница бих искал да ви разкажа за моя проект на възраст повече от пет години, но стартирал онлайн едва през месец юни 2015.

VsichkiDrehi.com е един от първите, нека го наречем агрегатори, които предвиждаме да пуснем и които имаме желание да развием като място, на което клиентите ви да откриват вашите чудесни продукти. На този етап стартираме с платформа за дрехи онлайн, обувки онлайн, бижута онлайн, всичко за дома и подаръци онлайн.

Кой седи зад проекта?

Казвам се Димитър Димитров и работя в сферата на онлайн търговията вече 10 години. През този период съм работил за компании като Мтел, Съмъркарт, Рокет Интернет, а от началото на 2013 имам и собствена компания, занимаваща се с онлайн бизнес от А до Я. И като казвам онлайн бизнес от А до Я, нямам предвид, че се занимаваме с абсолютно всичко, а реално, че можем да затворим кръга от задължителни канали за продажба, които трябва да управлява всеки онлайн търговец, и по-конкретно:

1. Продуктови снимки – тук работим заедно с фотографа Любомир Борисов, като разполагаме със собствено фотостудио за продуктова фотография, модна фотография, снимки за онлайн магазини и т.н.

2. Онлайн реклама – през годините част от задълженията ми бяха да оптимизирам и управлявам за компаниите и клиентите си различни рекламни мрежи като adwords, facebook, adwise, easyads, etarget и т.н. Поддържаме близко партньорство с колеги от бранша като inbound.bg и Димитър Димитров, Иво Илиев и т.н.

3. SEO оптимизация за е-магазини – Тук бързам да уточня, че често се допитвам до гуруто в SEO оптимизацията, а именно – Огнян Младенов, благодарение на когото работя успешно с редица от големите онлайн магазини в България.

4. Имаме собствена малка медийна група, която за своите 3 години може да се похвали с постоянно растящ трафик и публикувани над 5000 статии и 2 милиона думи. В това число и доста продуктови ревюта. Зад тези проекти седят и техните редактори.

5. Както стана ясно в началото на този пост, вече имаме и собствена платформа за представяне на онлайн магазини и техните продукти в различни ниши.

Повече за мен: LinkedIn

Изброих тези точки, тъй като смятам, че е важно да се работи с хора, които имат опит и знаят повече за онлайн магазините от тези, отишли на тридневен курс за начинаещи. И до ден днешен аз продължавам да се уча.

Да се върнем на платформата:

1. Това не е маркетплейс

2. На този етап няма такса за включване

3. Да, платформата е направена с комерсиална цел и се предвиждат редица платени позиции

4. През първата година не се предвижда печалба, тъй като всички средства ще бъдат реинвестирани обратно.

5. Задължително е вие като търговци, а и като клиенти, да ни подсказвате как може да подобрим услугите и какво още може да ви предложим.

Как работи?

Как да добавите и вашият онлайн магазин?

И понеже сме в България съм наясно и с хейт коментарите:

1. Не, не влияе лошо на вашето SEO. Продуктовата страница води директно към вас! Освен това, ние правим собсвени линкове, тайтъли и описания, за да избегнем за нас самите дублираното съдържание 🙂

2. Ако спрем работа, това би се отразило само и единствено на трафика, който сме ви пращали, но поне през следващата година това няма да се случи.

3. Да, всички онлайн магазини са с еднакви позиции, но, както в икономиката, ако вложиш повече – вероятно ще изкараш повече. За това има премиум позиции.

4. Не целим да сме конкуренти, а да предоставим различен канал и удобство за потребителя.

5. Не сме безгрешни, учим се и оптимизираме всеки ден 🙂 Ще се радваме и на вашата помощ (знаем, че не е безплатна)

 

logo3 logo2 logo1 бижута

 

p.s. Страницата ще бъде обновявана.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.