Продуктови снимки, онлайн магазин

Страхотни продуктови снимки за вашият онлайн магазин

Снимките във вашият онлайн магазин могат да бъдат най-добрият ви партньор в продажбите на повече продукти. Без възможността клиентите ви да се докоснат, усетят, вкусят или по друг начин да видят на живо продуктите от които се интересуват за тях остава единствено да разгледат продуктовите ви снимки и да прочетат описанието, което сте дали. В крайна сметка ако продуктите ви изглеждат по-реално, по-вкусни, по-лъскави и по-привлекателни вашите клиенти ще са по-уверени и сигурни в избора си.

Всеки продукт може да изглежда страхотно на снимката (понякога измамно страхотно), но имайте предвид, че изображенията трябва да съответстват на продуктите, които продавате и имиджа на вашата компания и вашия уеб сайт. Нека започнем с няколко страхотни примери за това как онлайн търговците на дребно използват успешно висококачествени снимки на продуктите в своите сайтове. В тази статия, ние ще се съсредоточи върху изображения на реални обекти, а не на модели, събития или пейзажи.

Продуктовите снимки на красивите и успешни онлайн магазини

Uncrate

Uncrate е може би един от най-добре изглеждащите сайтове от които мъжете пазаруват, като голяма част от продажбите са именно заради изключителните продуктови снимки – което е обсъдено на дълго и широко в коментарите. Един от критериите за да публикувате в блога  свой продукти е именно тяхната визия и това как изглеждат.  Това е страхотно място от където можете да се вдъхновите за своите идеи и заедно да създадем ваш собствен проект за продуктова фотография.

продуктови снимки, онлайн магазин

Ties.com

Ties.com доказва, че да продаваш папионки е бизнес и то печеливш. Това без съмнение се дължи и на дългогодишен опит с папионките и вратовръзките, както и продуктовите им снимки, като самите те значително са подобрили качеството през годините. Както при всеки онлайн магазин, супер-ясните снимки са от съществено значение, за да компенсира невъзможността на клиента да се докосне до продукта.

продуктови снимки, онлайн магазин

Made.com

Що се отнася до мебели, уеб сайта Made.com върши страхотна работа и показва своите продукти от различни ъгли и перспективи, без да претрупва сайта. Продуктите им са заснети така че човек да има поглед към тях от всевъзможни ъгли за да може най добре да си представи как тези мебели биха изглеждали в хола им например. Продуктовите снимки са съобразени с дизайна на сайта и изцяло изчистената визия даващи усещането за елегантност.

Продуктови снимки, онлайн магазин

Victorinox

Друга марка известна с прецизност, Victorinox има впечатляващ набор от визуално съдържание на уеб сайта си, особено в областта на продуктовата фотография. Плъзгащата се фото галерията в раздел „часовници“, например, улавя едновременно механичната и естетическата красота на часовници на марката: Наистина човек може да си представи как ще се чувства, докато носи техен продукт. Сайтът е образец за селективно фокусиране и драматично осветление, които наистина правят продуктите привлекателни.

продуктова фотография, онлайн магазин

 

Как се създава проект за продуктови снимки предназначени за онлайн магазини

  1. Изготвяне на план и разпределяне на времето

За да се направят качествени продуктови снимки, от голямо значение са сложността и времето необходимо за заснемането на продукта. Някои от най-лесните продуктите за снимам са твърди предмети като играчки например за които трябва да се предвиди най добрият ъгъл на заснемане.

Облекло, текстил и други предмети, които могат да се прегъват, да налагат гладене или опъване на „бръчките“ са много по-трудни за снимане и може да изискват до няколко часа предварителна работа и организиране, за да получите перфектен резултат. Детайли, като дали на яката на ризата е права, ще определят дали снимките изглеждат като заснети в сериозно фото студио или от любител .

Каквато и да е продукта, ние винаги се съобразяваме с неговите „несъвършенства“, преди да започнем работа.

  1. Светлина и фон

За да получите добре изглеждащи снимки, осветлението е от решаващо значение. За щастие, за голяма част от продуктите не е необходимо много оборудване, за да получите исканите резултати. Но какъвто и да е случаят от основно значение е подредбата на осветлението и правилното му използване с цел продукта буквално да изскочи от монитора. Ние правим точно такива продуктови снимки за онлайн магазини и страници.

3. Тестваме

След като сме подредили оборудването правим няколко пробни снимки, докато не получим исканият резултат. След това в общия случай следваме зададените настройки както на фотоапарата така и на отстоянията до продукта. Разбира се никога не забравяме че два еднакви предмета но различни по цвят изискват промяна на настройките – бяло и черно се снимат по различен начин.

  1. Редакция на продуктовите снимки

Това е последната и може би най-важната стъпка за продуктова фотография. Това е, момента който наистина ще отведе вашите снимки на следващото ниво и ще ги направи страхотни. Нашият екип отделя голямо значение на обработката, като тя отнема около 3 пъти повече време от колкото самото заснемане. Фактори като нежелани цветове и предмети, които не могат да бъдат отстранени по време на снимките, все пак, ще се нуждаят от някои корекции.

5.  Фото сесията

За нас това е процеса при който се случва магията. Момента в който ние поставяме на първо място и от който зависи дали това ще е нашият пореден успешен проект. Самата фото сесия може да продължи от няколко часа до няколко дни в зависимост от сложност на продукта, количеството и разбира се желаният краен ефект. Тя може да бъде направена както в нашето фото студио, така и на посочено от клиента място с помощта на преносимото ни фото студио.

Ако смятате, че вие сте сериозен онлайн търгове или искате да станете такъв, вижте и останалите ни статии, като например „Как да управляваш успешен онлайн магазин“

Ако ви хареса тази статия, споделете я, ако искате да имате страхотни продуктови снимки във вашият онлайн магазин, свържете се с нас:

Контакти
Вашите имена
Телефон за контакт
Sending

2 Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.