Как се правят продуктови снимки

Начинът, по който представяте продуктите си онлайн има голямо значение за продажбите ви. Любителските снимки на продукта обикновенно разклащат доверието на потребителите и те се отказват от покупка. За щастие, не е нужно да похарчите $ 20,000 за оборудване или да наемете скъп фотограф снимащ за няколко хиляди на ден. Достатъчно е да се доверите на професионалист, който ще създаде красива продуктова фотография, която ще внуши вяра във вашият онлайн магазин и ще ви донесе по високи резултати от продажбите.

В тази статия, аз ще ви покажа, в осем лесни стъпки, как всъщност правим продуктови снимки и специфичните неща около продуктовата фотография, подобряването на външния вид и производителността на онлайн магазина ви.

  1. Апарата, кой е подходящ за снимки?

Важно е да се използва хубава камера. През годините работа и с течение на добития опит ние сме се спрели на няколко модела Nikon и Canon, които използваме за заснемането на продуктови снимки. Разбира се разполагаме и с камера, която може да записва видео, за да отговорим на всички нужди на нашите клиенти. Използването на подходящи обективи също е от значение, когато искате да направите качествени продуктови снимки.

  1. Подходяща светлината за продуктова фотография

Предполагам всеки от вас е чувал израза „ Фотографията е игра на светлината“.  Разбира се, и майката природа има вграден вариант, който може да доведе до сполучливи резултати, но ние сме професионалисти и думата „може“ ни притеснява. Работим в модерно фотостудио специално разработено за продуктова фотография с всички възможни аксесоари за целта.  Също така разполагаме и с мобилно фотостудио, което разполагаме при клиенти с голям асортимент или невъзможност да ни предоставят продукти за заснемане на място.

  1.  Стативи за продуктова фотография

Ако смятате, че снимките в големите онлайн магазини винаги изглеждат еднакво позиционирани, то едвали си мислите, че някой седи с ролетка и казва как да застане фотографа, за да се получи същия кадър, като предишния. За целта се използват стативи, които помагат за това винаги апарата да е на едно и също разстояние от продукта, който заснемате, както и в еднаква равнина.

  1. Фон за продуктови снимки

Предполагам всеки от вас харесва продуктите да са на фокус, а задната част (така нареченият фон) да е еднакво бял или сив на цвят без разминаване. Така се постига професионален външен вид, който често се използва от големите онлайн търговци. За щастие, това е лесно да се постигне в нашето фото студио тъй като разполагаме с всякакви фонове подходящи както за продуктова фотография така и за модна.

  1. Настройки на апарата и осветлението за продуктова фотография

„И най добрата техника попаднала в невежи ръце е куп ламарина.“ Това важи с пълна сила и в продуктовата фотография, като едно от най важните неща е именно какви параметри да зададете на камерата си за да покажете вашите продукти. По съвсем различен начин се снимат два еднакви като марка и дизайн ботуши например, но с различен цвят – черно и бяло. И двата модела обаче трябва да изглеждат еднакво като визия във вашият онлайн магазин, и двата модела обаче ще бъдат заснети след промяна на настройките на апарата.  Разбира се тук от основно значение за качествената продуктова фотография е и осветлението което също трябва да бъде съобразено с продуктите ви и техните специфики. Комбинацията от правилни решения за това как да бъде направена фото сесията на вашите продукти ще позволи на потребителя да разгледа обстойно какво предлагате и да го оцени и закупи.

6. Обърнете внимание на  детайла

За продуктовите снимки е важно да се избягва грубо фоново осветление както и  позиционирането им така, че да хвърлят сянка върху повърхността на обекта.  Не забравяйте че във вашият онлайн магазин вероятно клиентите увеличават и разглеждат продуктовите снимки доста обстойно преди да купят. А снимките продават!

7.   Обработка

Преди да се заснеме даден продукт, ние следим дали има отпечатъци върху него, дали има конци или производствени дефекти, дали е в добър търговски вид и е подходящ за заснемане. След като направим самата фото сесия ние още веднъж обработваме снимките с цел премахването на пропуски, уеднаквяване на фона, събиране на кадри и оразмеряване на изображението спрямо нуждите на клиента и възможностите на онлайн магазина.

  1. Екстрите

В общия случай, когато за наш клиент сме направили страхотни продуктови снимки, той иска те да бъдат защитени. И тук не говорим само за водния знак върху всяко изображение ами и за самото съхранение на кадрите. При нас те се пазят 6 месеца от деня в който ги заснемем. Предават се седмица след самата сесия (зависи от броя кадри), и предоставяме възможността наш екип да оразмери обработи и качи вашите снимки в онлайн магазина или страницата ви. Към тази услуга предлагаме и помощ освен за продуктовите снимки и за качването на самите продукти в онлайн магазина, като в това число и описание, име и варианти на продукта.

Обобщение

Не пропускайте възможността да продавате повече, след като точно до вас имате фотографи, студио и оборудване за продуктова фотография. Потърсете ни за да обсъдим вашият проект и да направим вашият онлайн бизнес още по-успешен и красив.

За въпроси не се колебайте да ни потърсите.

Контакти
Вашите имена
Телефон за контакт
Sending

2 Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.